Ny podcast-serie: De som bygger det nye Norge

Jun 05

I samarbeid med teknologileder og investor Silvija Seres setter Oslo Business Forum nå i gang med den nye podcast-serien: De som bygger det nye Norge.

More...

Endringen skjer i rekordfart

I serien prater Seres med ledere fra de altfor lite kjente, norske industrielle teknologiske suksessene samt politikere og opinionsledere.

– En av de viktigste grunnene til å lage en slik podcastserie er å få folk til å forstå hvor fort ting utvikler seg, sier Silvija Seres.

Teknologilederen mener at det er viktig å lære av de beste i det norske markedet i den digitale transformasjonen vi såvidt har sett begynnelsen av.

– Ting endres på tvers av industrier og teknologier i rekordfart. Mange steder hører jeg at «vi har sett det før» og «vi er vant til omstilling», men jeg tror ikke vi har sett det på denne måten før, forteller hun.

Kahoot-gründer Johan Brand er en av gjestene i den nye podcast-serien 'De som bygger det nye Norge' som har til hensikt å løfte frem norske næringslivshelter, samt gi konkrete eksempler på hvordan man kan lykkes med den digitale transformasjonen.

LES OGSÅ: SLIK BLIR PODCASTEN 'DE SOM BYGGER DET NYE NORGE'

Norske digitale verdensmestre

Seres forteller at det finnes norske virksomheten som er i verdensklasse hva gjelder digital transformasjon og digitale nyvinninger, men vi er ikke klar over det.

Når vi skal snakke om hvordan Norge skal møte den digitale transformasjonen er det viktig at vi lærer av de beste i Norge og ikke bare dilter etter Silicon Valley, forteller Seres. Det som fungerer der trenger ikke nødvendigvis å fungere i Norge.

– Vi feirer ikke våre norske næringslivshelter nok. Uten denne forståelsen og entusiasmen disse sitter på blir all innovasjonsprat teoretisk og preget av å dilte etter Silicon Valley eller Sverige. Vi må forstå hva vi er virkelig gode på for å kunne bli best i noe. Ofte er ikke en gang disse heltene klare over hvor uvanlig gode de er, sier hun.

I første episode forteller Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen om hvordan Ruter gikk fra å være et selskap med seg selv i sentrum og dårlige løsninger til å sette kunden i fokus. Denne episoden kommer ut mandag 12. juni – følg med!

Få podcasten rett i innboksen én gang i uken; abonner på vårt nyhetsbrev!