Slik påvirker kunstig intelligens oss

Aug 07

 Thomas Anglero Innovasjonsdirektør og ansvarlig for Watson i IBM Norge for å finne ut hvordan Watson i IBM kan hjelpe til med å løse verdensproblemer.

More...

Watson er en supercomputer som kombinerer kunstig intelligens (AI) og sofistikert analytisk programvare for optimal ytelse. Den kraftfulle ytelsen gjør den istand til å prosessere enorme mengder data på kort tid. 

– Watson kan lese gjennom 10.000.000 sider på tre sekunder. Det er like mye som en vanlig person leser i løpet av et helt liv, forteller Anglero. 

Supercomputeren prosesserer data fra ulike industrier; fra energi, fiskeri og olje til medisinske undersøkelser. 

– For fire år sa vi: «Hvordan skal Watson kunne være verdifull for alle?" Vi mente at kreft er det største problemet samfunnet har.

Teksten er hentet fra podcast-episoden med Thomas Anglero tidligere i år:

På tross av den voldsomme kapasiteten til Watson, mener Anglero at IBM-maskinen ikke vil ta over jobbene til folk, men heller gjøre menneskelige beslutninger bedre.

Watsen kan gi dine medarbeidere kunnskapen til 1000 medarbeidere, men det betyr ikke at 1000 personer kommer til å miste jobbene sine, sier han. 

Under Oslo Business Forum den 2. november kommer Thomas Anglero for å gi konkrete tips for hvordan man kan drive innovasjon i egen organisasjon. Det kommer ikke til å bli lett i tiden som kommer, lover Anglero.

Bli med på Oslo Business Forum 2. november. Vær rask – begrenset antall billetter. Registrer deg her.